Nou apunts sobre el debat llu/lls

1. La llista unitària és la millor opció per fer un plebiscit, però sota una condició: que els partits amb electorat indy no es presentin.

2. Aquests partits van des de CiU fins a ICV (~45%) i Podemos (~31%), i és obvi que ICV i Podemos no renunciaran a presentar-se. Ni tan sols la CUP tenint un ~87% d’electorat independentista, que no sumaria a la llista unitària.

3. No tots els independentistes tenen el mateix ordre de preferències. Pregunta: els antiretallades i antiprivatitzacions votaran el Mas?

4. Doncs ja està. La pregunta es respon per sí mateixa. Si l’electorat no va a l’aritmètica, l’aritmètica va a l’electorat. Però compte:

5. Això no vol dir que fer les llistes tradicionals sigui la solució. Si la solució fos tan clara tot aquest debat no existiria. No la sabem.

6. Proposta: la CUP, ERC i CiU renuncien a presentar-se i la societat civil fa una llista plural separada en tres eixos ideològics.

7. Els partits poden donar el seu suport a l’eix que més els abelleixi per afinitat ideològica, i avall. I ben nodrides de ciutadans.

8. Així, la llista plural tindria un sol color i tres subllistes amb doble programa: el del Sí a la independència i el programa ideològic.

9. L’electorat indy d’ICV i Podemos podrà decidir entre aquests o una de les dues llistes d’esquerres de la llista plural. Més fàcil, impossible.

PS: Els percentatges corresponen a l’electorat independentista de cada partit polític, segons el GESOP. Segons el CEO, l’electorat independentista d’ICV és d’un ~50% i el de Podemos és d’un ~26%; força similar, ja que només varien 5 punts en cada cas.0 comments ↓

There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below..

Leave a Comment